KONYA / KARATAY - İsmil Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Okulumuzda Şehrimiz İmzamız Projesi kapsamında şehrimizi ve mahallemizi tanıtan pano çalışmamızı 11-A sınıfı öğrencilerimizle hazırladık.

May

Okulumuz 12. sınıf öğrencilerinin mezuniyet törenleri İsmil Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

May

Okulumuz  12 ve 11. sınıf öğrencileri  öğrencilerine yönelik mesleki tanıtım çalışmaları kapsamında,   KTO Karatay  Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne   gezi düzenledi. Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinme fırsatı bulan öğrenciler geziden memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Nis

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimiz için okulumuzda deneme sınavları gerçekleştirilmekte  soru çözümleri branş öğretmenlerimiz tarafından yapılarak öğrencilerimize geri dönüt verilmektedir.

Nis

Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında 11-A sınıfı öğrencilerimizle camii temziliği gerçekleştirildi.

Nis

Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında 12-A sınıfı öğrencilerimizle okul kütüphanesi ve bahçe temziliği gerçekleştirildi.

Nis

Okulumuzda muhtemel afet ve acil durumlar için koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması, afet ve acil durum planlarına uygun bir biçimde süreçlerin hassasiyetle yönetilmesi için  8 Mart tarihinde Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında tatbikat yapılmıştır.

Mrt

Okulumuz mezun öğrencileri ile buluşma günü planladık. Mezun öğrencilerimiz ile halen okumakta olan öğrencilerimiz buluştu meslekleri ile ilgili  merak edilen soruları cevapladılar. Bizi kırmayarak gelen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Toplumsal farkındalık meydana getirmek amacıyla öğrencilerimiz tarafından kuş yemliği yapıldı. Yapılan yemlikler geri dönüştürülen ürünlerden seçildi. Kış aylarında okul çevresinde bulunan hayvanları önemsediğimizi ve onların yararına bir şeyler yaptığımızı göstermek amacıyla yapılan etkinlikler öğrencilerin birbirleriyle de keyifli zaman geçirmelerini sağladı.

Şbt

Okulumuz Hitabet ve Mesleki Uygulama Dersleri  Etkinlikleri kapsamında 11-A sınıfı öğrencileri İHL Meslek Dersleri öğretmeni Leyla ARAS tarafından ders içi etkinlik olarak İsmil Takva Camii'nde minbere çıkma esasları öğrencilere uygulamalı olarak gösterilmiştir. Ayrıca vaaz verilirken kürsüde bulunma adabından bahsedilmiştir. Öğrencilerin ders işlendiği ortamla bütünleşmeleri sağlanmıştır.

Ara

Okulumuz İsmil Anadolu İmam Hatip Lisesinde jandarma komutanlığınca öğrencilere trafik güvenliği eğitimleri verildi. Öğrencilere genel trafik güvenliği ve kuralları, kaldırım kullanımı, karşıdan karşıya güvenli geçiş alanları, trafik ışıkları ve anlamları, servis araçlarında uyulması gereken kurallar ve emniyet kemerinin önemi hakkında bilgiler verildi.